Le Lenny Face

Le Lenny Face

Le Lenny Face

A (͡ ° ͜ʖ ͡ °) unicode karakterláncból előállítható mókás, vagy épp idegesítő arc. Lenny 2012 november 12-én született meg a Ylilauta nemzetközi fórum egyik bejegyzésében. A jelenség nagy port kavart az adminisztrátorok szemében, majd 3 napig próbálták megakadályozni a spam jelenség elterjedését. Ez a próbálkozás sikertelennek bizonyult, hiszen még aznap 3900 fórumon és blogon jelent meg a Le Lenny Face jelenség és közel 101 ezer ember láthatta. Nem is rossz eredmény egy tréfa kedvéért.

Le Lenny Face

Mondani sem kell, hogy innentől kezdve futótűzként terjedt tovább és a Le Lenny Face fanok között hamar mutálódni kezdett az arc vonásai. Voltak köztük viccesek is é megbotránkoztatóak is.

Le Lenny Face

November 18-án egy Kuallius nevű felhasználó még a World of Warcraft fórumán egy bejegyzésének címébe is beletette Lenny-t. Talán ezzel robbant ki a legnagyobb őrület. A mókás ikonról animációs filmet készítettek, melyet feltettek a Youtube-ra. A kis film témája az 1990-ben megjelent The Fresh Prince of Bel-Air című vígjátéksorozat volt. Itthon Kaliforniába jöttem volt a címe és az akkor még igen fiatal Will Smith játszotta benne a főszerepet.

Persze ennek a hóbortnak is hamar híre ment a világban. November 29-én már 1450 találat volt a Youtube-on a (͡ ° ͜ʖ ͡ °) keresésre, de véleményem szerint továbbra is a The Fresh Prince of Bel-Air intro-ja volt a legviccesebb.

Az ezt követő napokban pedig megjelent minden nagyobb fórumon és közösségi média oldalon. 2012 november 29-én már 150 profilon volt megtalálható Lenny. Persze a vicc blogok is jól jártak a húzással, hiszen beszálltak a terjesztésbe és még november 18-án bezsebeltek 4120 facebook like-ot.

Június 26-án megjelent a Tumblr közösségi oldalon egy kép, melyet egy lelkes játékos alkotott a Minecraft nevű játékban. A bejegyzést 18.700 hozzászólás követte az első 4 napon. Lennyre egyszerűen hatalmas léptékben megugrott az érdeklődés. Sőt abban az időben még a Google keresések között is igen magas arányt ért el. Teljesen világossá vált, hogy a jelenséget nem lehet megállítani, hagyni kell magától eltűnni.

Mint minden nagyobb őrület csak addig érdekes, amíg újdonság. Lenny mára már kiöregedett és nem beszélnek róla. Kivéve persze én.

Le Lenny Face

Az érdekessége a dolognak, hogy a figyelemfelkeltés ezen módszere még mindig használható. Olya annyira, hogy az alábbi táblázatban láthatod, hogy még a most használt levelezőrendszerek is elfogadják a szövegben, de még a levél tárgyában is. Spam-elésre senkit sem buzdítok, de ha szeretnéd picit feldobni a személyes üzeneteidet, ezzel megteheted.

Végezetül itt találod Lenny ezer arcát:
http://fsymbols.com/emoticons/#all_cats

E-mail kliensek Szimbólumok a tárgy mezőben?
Outlook 2007/10/13
Outlook 2003
Outlook.com
(saját karakterré alakítja)
iPhone / iPad (iOS)
(saját karakterré alakítja)
Apple Mail
Yahoo! Mail
Gmail
Windows Mail
Android Mail
Leírásaink azon kezdő és haladó programozóknak nyújtanak segítséget, akik már minimális szinten foglalkoztak weboldalkészítéssel. Ha szeretnél jobban elmélyülni a témában, vagy elsajátítani alapokat, még tovább fejlődni, akkor nézz körbe tanfolyam kínálatunkban, ahol a kezdőtől a profi szintig nyújtunk képzéseket a számodra.

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Twitter Linkedin

Elérhetőségeink

  • Címünk: 1139 Budapest, Frangepán utca 3. (1. emelet)

  • Ügyfélfogadás, beiratkozás: Hétfőtől - péntekig: 09:00-17:00

  • Telefonszámunk: 06 70 604 2060, vagy 06 1 4500 110

  • E-mail címünk:

Közösségünk